Intretinerea ATV-ului primavara

21 May 2021
Intretinerea ATV-ului primavara

Venirea primaverii inseamna pentru offroad-isti si trasee pline de noroi. Cand aventura te cheama si tot ce iti doresti este o doza sanatoasa de adrenalina, vehiculul 4x4 de teren necesita o intretinere pe masura.

Ce e in neregula cu putin noroi?! Modelele de ATV-uri, side-by-side-urile sport si cele utilitare din lineup-ul CF Moto 2021 sunt proiectate cu inginerie avansata, au o constitutie robusta si au fost gandite sa intruneasca cerintele celor mai mari pasionati de outdoor. Toate modelele gamei sunt capabile sa treaca peste obstacolele drumurilor accidentate, indiferent de conditiile de vreme. Vehiculele CF Moto sunt recunoscute pentru fiabilitate, dar acest lucru in inseamna ca riderii nu trebuie sa ia minime masuri de intretinere. Curatarea ATV-ului este importanta. Daca vrei sa prelungesti durata de serviciu a modelului tau de ATV sau SxS, se impune spalarea vehiculului in mod periodic. O intrecere prin apa adanca si noroi poate fi foarte distractiva! Insa, acumularea de reziduuri, de la o plimbare la alta, este de evitat.

Sa speli un ATV / side-by-side nu e acelasi lucru cu a spala o masina. Un utilizator responsabil se pregateste de „ritual” cu uneltele potrivite. De asemenea, isi ia unele precautii si are in vedere o serie de sfaturi de la experti. Prin utilizarea de produse speciale pentru spalarea vehiculului ATV / side-by-side, vei preveni ca exteriorul sa sufere deteriorari. O masina de spalat cu presiune iti va face treaba mult mai usoara, dar nu e un must-have. Totusi, daca revii frecvent de pe traseu cu ATV-ul plin de noroi, poate reprezenta o investitie inspirata. De asemenea, un dop special pentru preventia patrunderii apei in motor prin teava de esapament se va dovedi util.

Cel mai bine e sa alegi o zi insorita pentru a spala vehiculul tau ATV / side-by-side. In cazul in care esti ingrijorat ca saua si scaunul pasagerului se pot uda, le poti acoperi cu folie de plastic sau prelate. Daca ai nevoie de accesorii, echipamente sau consumabile ATV-uri, ia legatura cu specialistii nostri!

Atunci cand vehiculul este atat de plin de noroi uscat incat il poti desprinde in bucati, asteapta sa se inmoaie inainte de a incepe sa freci suprafata cu o carpa. In locul unui aparat de spalat cu presiune poti utiliza cu succes si un furtun cu duza de pulverizare. Urmatorul pas consta in folosirea unei perii moi sau a unui burete si a produsului de curatare special. Atentie crescuta la zonele unde furtunul nu a putut ajunge! La sfarsit, sterge vehiculul cu un prosop uscat. Acorda mai mult timp pentru uscarea completa, astfel incat vehiculul tau sa nu sufere din cauza aparitiei ruginii. 

Cand pornesti la drum, echipeaza-te corespunzator! Iti dorim distractie placuta in off road!